Järjestän 30.10 poniravit. Osallistujia on kertynyt jo ihan mukavasti, tosin ei olisi haitaksi, vaikka niitä tulisi enemmänkin. Kuten vähän arvasinkin, varsinkin hitaiden A-ponien luokat ovat lähes tyhjiä, kun taas 2.30,0 ja nop. luokka on kolmea ponia vaille täynnä. Ovatko virtuaaliponiharrastajat oikeasti täysin tietämättömiä oikeiden ponien ajoista? Vai ovatko Golda Apache ja Nearly Perfect ne ainoat ponit, jotka he tietävät?

Katsotaan A-ponien nopeustilastoa tältä vuodelta. Kuinka moni A-poni on oikeasti juossut alle 2.30 ajan? Ei kovinkaan moni. Miksi sitten virtuaalimaailmassa jaetaan aivan älyttömiä aikoja jokaiselle ponille? Nopeustilastossa on jopa poneja, joiden ennätys on ylin neljän minuutin. En kuitenkaan muistaakseni ole koskaan törmännyt yli neljän minuutin virtuaaliponiin. Itse pidän hitaita poneja enemmän arvossaan kuin näitä nopeita ME-poneja, joita on jokaisella tallilla. Ei se ole mikään häpeä, jos poni juoksee yli kolmen minuutin, kunhan sen startit sitten eivät jää siihen yhteen, josta tuli huono ennätys. B-poneilla ajat alkavatkin olemaan hieman järkevämpiä, keskivaiheen luokassa on eniten osallistujia ja alle kahden minuutin poneja ei ole ilmoittautunut kuin neljä. Vanhojen raviharrastajien mukaan nämäkin ajat ovat tosin olleet aivan järkyttäviä, joten toivon A-ponienkin aikojen pikkuhiljaa järkevöityvän.

Toisaalta, nämä ennätykset aiheuttavat noidankehän. Ravien pitäjät antavat poneille aivan huippuaikoja, jolloin osallistujia ei tule kuin nopeisiin lähtöihin. Ravien pitäjät jättävät hitaiden ponien lähdöt järjestämättä, jolloin hitaat eivät koskaan pääse juoksemaan. Kaikkein pahimpia ovat avoimet lähdöt, joihin voi osallistua se yli kolmen minuutin ja alle kahden ja puolen minuutin poni samaan. Järjestäjä voi katsoa ajat vain nopeimman mukaan, jolloin sen kolmeminuuttisen ponin ennätys voi parantua jopa puolella minuutilla. Toivoisinkin ravien järjestäjiltä vähän realistisuutta peliin mukaan, uskaltakaa antaa niitä hitaita aikoja. Suosittelen lämpimästi käyttämään apuna tuota linkittämääni A-ponien nopeustilastoa, myös B-poneilta löytyy samanlainen.